2, 1/2čašemekinja za ljudsku ishranu ( možete ih kupiti u skoro svakoj prodavnici)(dve ipo čaše mekinja)
2čašebrašnamekog
1kesicapraška za pecivo
1kesicacimeta
50grprah šećeraza posipanje
Uputstvo
Umutiti smesu za mafine od gore navedenih sastojaka.
Podmazati pleh za mafine i u svaki otvor sipati do pola ove smese, staviti 3-4 višnje pa dodati jos smese da se pokrije voće.
Mafine peći na 170*C oko 30 minuta.
Pečene mafine izvaditi na tacnu za kolače i posuti prah šećerom.
Možete koristiti bilo koje voće za ovaj kolač, meni lično najlepši je upravo sa višnjama ili sa malinama. Ovaj put sam probala i sa kajsijama, nemam zamerke.
Napomene
Za ovaj divan recept, moram da zahvalim Jeleni. Pravila sam ga nebrojeno puta i retko koji je uspeo da se ohladi. Mirisni, ukusni i mekani, toliko, da za zube nema posla.Poslovica za danas:-" Ako ne možeš gristi, ne pokazuj zube."-