Višnje u kalupu

Višnje u kalupu

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Dessert
Kuhinja: Srpska
Keyword: mafini, višnje, voćni, kalup,

Sastojci

  • 5 jaja celih
  • 1, 1/2 čaša šećera ( jedna ipo čaša šećera)
  • 2 čaše jogurta
  • 1/2 čaše mleka
  • 2, 1/2 čaše mekinja za ljudsku ishranu ( možete ih kupiti u skoro svakoj prodavnici) (dve ipo čaše mekinja)
  • 2 čaše brašna mekog
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 50 gr prah šećera za posipanje

Uputstvo

  • Umutiti smesu za mafine od gore navedenih sastojaka.
  • Podmazati pleh za mafine i u svaki otvor sipati do pola ove smese, staviti 3-4 višnje pa dodati jos smese da se pokrije voće.
  • Mafine peći na 170*C oko 30 minuta.
  • Pečene mafine izvaditi na tacnu za kolače i posuti prah šećerom.
  • Možete koristiti bilo koje voće za ovaj kolač, meni lično najlepši je upravo sa višnjama ili sa malinama. Ovaj put sam probala i sa kajsijama, nemam zamerke.

Napomene

Za ovaj divan recept, moram da zahvalim Jeleni. Pravila sam ga nebrojeno puta i retko koji je uspeo da se ohladi. Mirisni, ukusni i mekani, toliko, da za zube nema posla.
Poslovica za danas:
-“ Ako ne možeš gristi, ne pokazuj zube.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Mafini. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here