Umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i brašno, sa malo odvojenog mleka od pola litre. Ostatak mleka staviti da vri.
Umućenu smesu sipati u provrelo mleko i kuvati fil dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i dodati puter. Dobro izmešati i ostaviti da se fil potpuno ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađenom filu i još jednom sve dobro izmiksati. Fil je gotov.
U skuvanu i ohlađenu smesu za koru, dodavati jedno po jedno jaje, a posle svakog dodatog jajeta, smesu dobro umutiti mikserom.
Umućenu smesu za koru, izručiti u podmazan pleh, dimenzija 30 x 20 cm. Testo razmazati po dnu i stranicama pleha. Testo je lepljivo, pa će se lako razmazati.
Koru peći na 200*C oko pola sata, zatim smanjiti temperaturu na 180*C i peći još 15 minuta otprilike.
Pečenu koru ostaviti desetak minuta da se prohladi, pa preko nje izručiti fil i ravnomerno ga rasporediti preko cele kore.
Istopiti 20-30 gr čokolade sa kašičicom ulja, sipati u kesu za zamrzivač, makazama odseći vrlo malo od vrha kese, pa našarati i ukrasiti kolač. Ja sam kombinovala čokoladu i karamel. Takođe, možete umutit šlag pa premazati preko kolača. Ostaviti u frižider, najmanje 4 h da se hladi.
Ohlađen kolač iseći na kocke i uživajte u ovom divnom slatkišu.