Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati na kraju, malo po malo, dok se ne dobije lepo, glatko testo.
Testo pokriti i ostaviti na toplo mesto, da naraste.
Naraslo testo blago premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo još malo premesiti, samo koliko da se formira jedna lepa jufka. Ostaviti obe jufke desetak minuta, da odmore.
Za to vreme, istopiti puter u šerpici.
Uzeti jednu jufku, pa je rastanjiti oklagijom na oblik pravougaonika, što tanje. Premazati je rastopljenim puterom, pa preklopiti na tri dela.
A onda još na tri dela, da se dobije jedan četvrtasti paketić. Isto uraditi i sa drugom jufkom.
Sada uzeti prvi paketić od testa, pa ponovo rastanjiti na tanko. Najbolje je, da ga prvo malo rukama rastanjite, a zatim oklagijom, obzirom da testo hoće da klizi i da beži zbog namazanog putera.
Testo ponovo premazati otopljenim puterom. Preko namazanog testa narendati sir po izboru.
Punite kroasane po vašoj želji ili šta vam se već nađe u frižideru.
Premazano testo uviti u rolat, pa ivice dobro prstima slepiti.
Rolat iseći na delove, dužine 4 prsta otprilike.
Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kroasan malo rukom spljoštiti, pa ih premazati žumancetom, umućenim sa malo mleka i posuti susamom ili nemlevenim makom.
Peći na 180*C oko pola sata.
Poslužiti tople kroasane.