U mlako mleko sipati šećer, izmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
Dodati ulje, so i brašno, pa zamesiti testo.
Testo odmah podeliti na četiri dela, pa od svakog dela formirati jufku.
Svaku jufku rasklagijati tanko u krug i podeliti na osam delova. Na svaki trougao staviti fil po želji (sir, šunku sa kečapom, kačkavalj ili nešto po vašem ukusu), pa uvijati kiflice.
Kiflice poređati u pleh i ostaviti oko 45 minuta da narastu. Narasle kiflice premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Na svaku kiflicu staviti po parče margarina i peći na 200*C oko pola sata.
Pečene kifle pokriti krpom i ostaviti desetak minuta, a zatim ih složiti na tacnu i poslužiti dok su tople.
Napomene
Pa sad, nije baš da su toliko brze kiflice. Za sva testa sa kvascem, kao što znate, treba sat-dva vremena za pravljenje...dok se umesi, naraste, pa premesi, napravi, ispeče...itd. Ovde je jedina razlika u tome, što se kiflice prave odmah, čim se testo umesi, pa samim tim je posao malo olakšan ali vremenski... to je sve tu. U svakom slučaju, koliko god vremena da treba, nema ništa lepše od mirisa i ukusa vrućih kiflica.Poslovica za danas:-" Žaba u bunaru, ne zna za veličinu neba."-