Umutiti dobro jaja, šećer, ulje, mleko, vanilu, prašak za pecivo i 3 kašike brašna. Smesu poklopiti i ostaviti u frižider na najmanje dva sata. Ja obično, ovu smesu pripremim uveče i ostavim preko noći u frižider, pa sutradan umesim testo.
Kada je smesa odmorila u frižideru, dodati ostatak brašna i umesiti lepo, glatko testo, da se ne lepi za ruke.
Testo dobro premesiti, pa od testa kidati manje delove, pa svaki, rukama razvaljati u dugačku traku debljine jednog prsta otprilike. Traku iseći na manje delove, kao na slici.
Od svakog dela formirati malu lopticu između dlanova i ređati na pleh, obložen papirom za pečenje. Kuglice peći na 150*C oko dvadesetak minuta. Kuglice moraju ostati bele!
Ohlađene kuglice izdubiti oštrim nožićem sa donje strane.
Na svakoj kuglici napraviti udubljenje, a mrvice, dobijene dubljenjem breskvica, iskoristićemo za fil.
Mrvice staviti u secka i isitniti ih. Ako nemate secka, možete to uraditi rukom, testo se lako mrvi. U mleveno testo dodati džem od šljiva i rum, pa dobro sve izmešati varjačom. Ako želite da izbegnete alkohol u kolačima, zbog dece, umesto ruma, možete u 5 kašika vode rastvoriti jednu kašičicu ekstrata ruma. Ja sam upravo tako uradila.
Dobijenim filom napuniti udubljenje u dve polovine, pa ih spojiti u breskvicu.
Isto uradite i sa ostalim breskvicama.
U dva duboka tanjira, sipati po čašu vode. U jedan tanjir, rastvoriti žutu boju za kolače, a u drugi tanjir, rastvoriti crvenu boju. Pazite kad sipate boju, da ne preterate, jer će breskvice tako izgledati drečave i neprirodne. U treći, duboki tanjir, sipati kristal šećer. Bilo bi dobro da kristal šećer bude malo finiji i sitniji, breskvice će tako lepše izgledati. Potreban je i četvrti, plitki tanjir, na koji ćete staviti ubrus, dvostruko presavijen.
Svaku breskvicu, okrenutu sa strane, pa punim krugom zakotrljati kroz žutu boju.
Zatim vrhove obe strane breskvice, umočiti u crvenu boju, pa tako ofarbane, ređati na ubrus, da upije višak tečnosti.
Kada ste ofarbali desetak breskvica, uvaljajte ih u šećer i složite na plato, a onda krenite sa farbanjem sledećih desetak komada, i tako do kraja.
Breskvice držati na hladnom mestu i služiti po potrebi.