U posudu sipati mleveni keks i preliti otopljenim puterom. Izmešati dobro da se keks i puter sjedine, pa dodavati po malo soka i umesiti smesu.
Uzeti okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 26 cm, na dno staviti papirnu salvetu za torte, pa smesu rasporediti po dnu pleha i dobro je utapkati.
Krem sir, kiselu pavlaku i šećer, dobro promešati, da se šećer istopi. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Posebno umutiti šlag sa vodom
Spremljen želatin sipati u smesu od sira, dobro promešati, pa u to dodati umućen šlag i sve dobro izmiksati. Smesu sipati preko kore od keksa, poravnati o ostaviti u frižider da se stegne.
U šerpu sipati vodu, šećer i voće, pa staviti da se kuva desetak minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi. Dok je još toplo, u skuvano voće izručiti želatin i izmešati. Ostaviti da se hladi, ali ne sasvim. Kada bude mlako, preliti preko prvog fila, pa tortu vratiti u frižider da se potpuno ohladi i stegne.
Najbolje je da se torta napravi veče pre, i da prenoći u frižideru. Ujutru opkrojiti okolo, rasklopiti pleh i tortu prebaciti na tacnu.
Ja sam je pravila za jedan rođendan, pa je bilo potrebno ukrasiti je.
Inače ova torta se služi baš ovakva, bez dodatnog ukrašavanja.