Čizkejk torta

Čizkejk torta

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Torte
Kuhinja: Engleska
Keyword: Torta, bez, pečenja, brza, sočna, sir, mleveni, keks, voće, maline

Sastojci

Kora:

  • 300 gr mlevene plazme
  • 125 gr putera ili margarina
  • malo soka od pomorandže (fanta)

I fil:

  • 400 gr krem sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 50 gr šećera
  • 1 kesica želatina
  • 300 gr šlaga
  • 200 ml vode

II fil:

  • 400 gr voća po izboru, maline, jagode, mix…itd (smrznutog ili svežeg)
  • 200 ml vode
  • 200 gr šećera
  • 2 kesice želatina

Uputstvo

  • U posudu sipati mleveni keks i preliti otopljenim puterom. Izmešati dobro da se keks i puter sjedine, pa dodavati po malo soka i umesiti smesu.
  • Uzeti okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 26 cm, na dno staviti papirnu salvetu za torte, pa smesu rasporediti po dnu pleha i dobro je utapkati.
  • Krem sir, kiselu pavlaku i šećer, dobro promešati, da se šećer istopi. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Posebno umutiti šlag sa vodom
  • Spremljen želatin sipati u smesu od sira, dobro promešati, pa u to dodati umućen šlag i sve dobro izmiksati. Smesu sipati preko kore od keksa, poravnati o ostaviti u frižider da se stegne.
  • U šerpu sipati vodu, šećer i voće, pa staviti da se kuva desetak minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi. Dok je još toplo, u skuvano voće izručiti želatin i izmešati. Ostaviti da se hladi, ali ne sasvim. Kada bude mlako, preliti preko prvog fila, pa tortu vratiti u frižider da se potpuno ohladi i stegne.
  • Najbolje je da se torta napravi veče pre, i da prenoći u frižideru. Ujutru opkrojiti okolo, rasklopiti pleh i tortu prebaciti na tacnu.
  • Ja sam je pravila za jedan rođendan, pa je bilo potrebno ukrasiti je.
  • Inače ova torta se služi baš ovakva, bez dodatnog ukrašavanja.

Napomene

Kada su u pitanju slatkiši sa sirom, ja lično nisam neki ljubitelj, ali ova torta je zaista fantastična i prosto je obožavam. Recept sam davnih dana dobila od koleginice Snežane. Mere su odlične, uspeva svaki put, a ukus je savršen.
Poslovica za danas:
-“ Odgodi nešto na jedan dan i proći će deset dana.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here