Lisnato testo ostaviti da se odledi, zatim ga rasklagijati u oblik pravougaonika, debljine 2 mm.
Od testa seći trake dva prsta širine. Ukoliko su vam modle za šaum rolne veće, tada testo secite po dužini, da dobijete duže trake, i obrnuto.
Isečenu traku spiralno obmotati oko modle, tako da se krajevi testa preklapaju.
Obmotane modle ređati u pleh, testo premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko 20 - 25 minuta, tačnije dok ne porumene. Pečene rolne svlačiti sa modli i ostaviti da se ohlade.
Fil:
Skuvati cicvaru od mleka, šećera i brašna, pa ostaviti da se ohladi. U ohlađenu cicvaru dodati umućen puter, pa dobro mikserom umutiti, da se dobije lep, kremast fil.
Na kesu za šlag staviti duguljasti nastavak, kesu napuniti filom, pa rolne puniti filom sa jedne i sa druge strane. Ukoliko nemate kesu ili špric za šlag, rolne možete napuniti i nekom manjom kašičicom.
Gotove šaum rolne obilato posuti prah šećerom.
Napomene
Ovo je recept za one brže i jednostavnije šaum rolne. Sledeći put, kada budemo imali malo više vremena, pravićemo domaće testo i malo drugačiji fil, pa da ocenimo i jedne i druge.Poslovica za danas:-" Lepa reč je karta kojom se stiže do svakog srca."-