Umutiti penasto jaje i šećer. Dodati ostale sastojke i dobro izmiksati.
Pleh, dimenzija 20 x 30 cm, podmazati ili obložiti papirom za pečenje. Umućenu smesu izručiti u pleh, poravnati i staviti da se peče oko 10 minuta na 180*C.
Crna kora:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca u čvrst sneg i ostaviti na trenutak sa strane.
Zatim umutiti žumanca sa šećerom, dodati omekšali puter, otopljenu čokoladu i brašno, pa još jednom izmiksati da se sastojci sjedine. Sada dodati umućen sneg od belanaca i polako varjačom ili špatulom mešati, da se dobije kompaktna smesa.
Kada je prvo testo na pola pečeno, tj. kada se uhvatila korica po testu, izvaditi ga iz rerne, preko sipati smesu za crnu koru i vratiti da se peče oko 45-50 minuta na 150*C.
Kada je kolač gotov, preko preliti glazuru od čokolade, koju ste istopili sa 4-5 kašika ulja i ostaviti da se kolač potpuno ohladi.
Seći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Evo recepta za jedan vrlo interesantan i ukusan kolač, koji može da se pridruži ostalim slavskim kolačima. Pravi se lako i brzo, jako je ukusan, baš zbog dodatka pečenog lešnika, a jedina mana mu je što ne postoji posna verzija ovog kolača. Poslovica za danas:-" Grešiti je ljudski, ali pazite da vam se gumica ne istroši pre olovke."-