U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Zatim dodati so, ulje, vodu i brašno, pa zamesiti testo.
Testo podeliti na 8 delova. Svaki deo malo premesiti u jufku, pa ostaviti 15 minuta da odstoji.
Svaku jufku rasklagijati na veličinu velikog plitkog tanjira, premazati je omekšalim puterom i ređati jednu preko druge. Poslednju jufku samo rasklagijati i staviti preko ostalih, ne premazivati je puterom.
Ovako premazane i složene, rasklagijati u što veći i tanji krug, otprilike 3 mm debljine, pa iseći na 32 dela. U slučaju da volite veće kroasane, sa više fila, onda ih podelita na 16 delova.
Na svaki deo staviti fil po želji i umotavati. Pri umotavanju, trebalo bi što više rastezati testo. Ja sam ovaj put filovala pizza filom, izrendana šunka pomešana sa malo kečapa.
Umotane kroasane ređati u pleh, premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i ostaviti sat vremena da odstoje.
Zagrejati rernu na 200*C, pa peći kroasane dok ne porumene.
Poslužiti tople.