Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati griz i brašno i ponovo izmiksati.
Umućenu smesu podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo ostaviti sa strane, onaj žuti deo, a u drugi deo dodati rendanu čokoladu i orahe i izmešati da se sastojci sjedine.
Ovu smesu, sa orasima sipati u pleh dimenzija 20 x 30 cm i staviti da se peče nekoliko minuta na 200*C.
Koru ne treba dugo peći, dovoljno je samo da se uhvati korica po vrhu.
Kada se prva korica malo zapekla, izvaditi iz rerne i preko sipati drugi deo umućene smese, koji ste prethodno malo promešali. Vratiti u rernu da se kolač ispeče do kraja.
Dok se kolač peče, skuvati sirup od vode, šećera i limuna isečenog na kolutove. Sirup ne treba da se kuva dugo, samo nekoliko minuta od kada počne da vri.
Proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
Pečen kolač, dok je još vruć, polako preliti vrućim sirupom i ostaviti da se ohladi i upije sirup.
Hladan kolač možete posuti mlevenim orasima ili nečim drugim po vašoj želji.
Iseći na kocke i poslužiti.