2kašikeoštrog brašna(može i meko ako nemate drugo)
1/2kesicepraška za pecivo
Preliv:
3čašešećerakristal
3čaševode
100mlruma( ili malo ekstrata ruma)
Uputstvo
Dobro mutiti jaja sa šećerom, dok se ne dobije bela penasta smesa.
Posebno izmešati sve suve sastojke, pa dodati umućenim jajima i polako sve izmešati varjačom.
Smesu izliti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm.
Kolač peći oko pola sata na 180*C.
Dok se kolač peče, skuvati preliv.
U šerpicu sipati šećer i vodu pa pustiti da provri. Kuvati samo par trenutaka i skloniti sa ringle. Na kraju sipati rum ili ekstrat ruma i promešati.
Kada je kolač pečen, preliti ga odmah vrućim prelivom.
Ostaviti da se kolač ohladi i upije sav preliv. Odozgo posuti mlevenim prasima ili nečim drugim po vašem izboru.
Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo pravog recepta za ljubitelje sočnih kolača, nalik na baklave, i diskretnim ukusom ruma. Malo je reći da se mojim degustatorima i meni jako svideo... nestao je brzinom svetlosti iz pleha. Kada ga budete napravili, znaćete o čemu pričam.Poslovica za danas:-" Ko se Boga ne boji i ljudi ne stidi, beži od njega."-