U mlaku vodu razmutiti šečer i kvasac i ostaviti par minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati brašno i so i zamesiti testo.
Testo pokriti i ostaviti na toplom mestu oko pola sata, da nadođe.
Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i rasklagijati u oblik pravougaonika.
Puter skroz istopiti, pa četkicom premazati celu površinu testa.
Preko testa narendati šunku, parizer ili salamu po izboru.
Sada testo preklopiti kao pismo, tj. jednim krajem preklopiti 2/3 testa, pa drugim krajem preklopiti preko prvog dela.
Testo ponovo rasklagijati u oblik pravougaonika, pa ponoviti ceo postupak, premazati puterom, narendati šunku i preklopiti. Ovako dobijenu pogaču, prebaciti u podmazan pleh.
Pogaču u plehu iseći na kvadrate, tako da se dobiju manje pogačice.
Posebno umutiti celo jaje ili samo žumance sa kašikom mleka i premazati celu pogaču. Odozgo posuti susam.
Peći na 200*C oko 20 minuta.
Pečenu pogaču izvaditi iz pleha, pokriti krpom i ostaviti desetak minuta. Poslužiti dok je još topla.
Ovo je pogača koju možete da kombinujete kako vama odgovara. Ja sam na sve dodala i rendani kačkavalj, a mislim da može da se pravi i samo sa sirom, običnim ili nekim drugim, čim isprobam drugu varijantu, javljam utiske.