Na malo ulja. izdinstati sitno iseckan crni luk. Dok se luk dinsta, pečurke oprati i iseckati na sitno. Ja to sve uradim u secku, jer volim da su pečurke baš sitno iseckane.
U dinstan luk dodati pečurke, pa pržiti sve zajedno dok ne ispari voda koju su pečurke pustile. Na kraju dodati so, začin i biber po ukusu.
Tepsiju prečnika 28 cm podmazati uljem. Možete da koristite i pravougaonu tepsiju, dimenzija 20 x 30 cm.
Na dno tepsije složiti tri kore, pa rasporediti 3-4 kašike fila od pečurki.
Postupak, tri kore pa fil, ponavljati dok se sastojci ne potroše. Ovako složenu pitu iseći na parčiće željene veličine i oblika.
Posebno umutiti jaja, dodati jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i posoliti. Sve dobro izmešati i ovom smesom preliti isečenu pitu.
Prelivenu pitu posuti susamom i ostaviti par minuta da odstoji, dok se rerna ne zagreje.
Pitu peći na 220* oko 30-35 minuta. Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da odstoji, zatim iseći i poslužiti toplu.