Mleveni keks sipati u činiju, pa dodati istopljen puter i sok od pomorandže. Sve dobro izmešati.
Uzeti manji okrugli pleh na rasklapanje, prečnika 20 cm, pa u njega izručiti gore spremljenu smesu i polako kašikom utapkati, da se smesa poravna i dobije kora. Ja sam koristila mali pleh, u obliku srca.
U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje, preliti slatkom pavlakom i staviti na ringlu da se čokolada istopi. Dodati mlevene lešnike pa dobro izmešati da se sastojci sjedine.
Dobijenu smesu preliti preko kore i odmah staviti u frižider ili još bolje u friz, da se smesa ohladi i stegne.
U šerpicu staviti mlečnu čokoladi i slatku pavlaku i staviti na ringlu da se istopi. Dodati izrendanu koru od pomorandže i mlevenu plazmu pa izmešati da se sastojci sjedine.
Kada se prvi fil ohladio i stegao, preko njega izručiti drugi fil i ponovo vratiti u frižider na hlađenje.
Najbolje da se torta napravi uveče, pa preko noći ostavi u frižideru.
Kada je torta ohlađena, rasklopiti i skinuti kalup, pa tortu prebaciti na tacnu za torte.
Iseći i poslužiti samu ili uz šlag.