Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
Testo ostaviti u vangli, pokriti krpom i ostaviti da naraste i da se duplira.
Posebno, mikserom umutiti sir, puter, žumanca i so u jednu kompaktnu smesu.
Što se tiče sira, ja sam pomešala 200gr krem sira i 200gr tvrdog, zrelog, malo kiselijeg sira, koji daje poseban ukus ovom pecivu. Vi koristite sir prema vašem izboru.
Naraslo testo malo premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati u oblik pravougaonika i premazati umućenom smesom od sira.
Premazano testo uviti u rolat, pa oštrim nožem seći u cik-cak, da bi se dobili trouglovi.
Dobijene trouglove poređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Sada svaki trougao, preko sredine, pritisnuti drškom od varjače, da bi se stranice od trougla podigle i lepše razlistale.
Ovako složene trouglove ostaviti 15-20 minuta da malo narastu. Narasle, premazati umućenim jajetom i posuti kimom, susamom ili nemlevenim makom.
Peći na 200*C oko 20 minuta. Pečeno pecivo pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da odstoji.
Poslužiti toplo.