Dobro umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer pa nastaviti mutiti mikserom. Kada šne bude dobro umućen, dodavati žumanca, jedno po jedno. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa polako varjačom promešati, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm. Pleh prethodno obložiti papirom za pečenje.
Patišpanj peći na 180*C oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je kora pečena.
Ispečenu koru izručiti iz pleha i ostaviti da se malo ohladi.
U pleh sipati slatku pavlaku. Prohlađenu koru okrenuti naopako, pa vratiti u pleh, tako da gornja kora bude okrenuta ka dnu pleha.
U posudu sipati obično i kondenzovano mleko, dodati šećer pa izmešati da se šećer istopi.
Patišpanj sada izbockati drvenim štapićem ili viljuškom i preliti mlekom. Ostaviti da se ohladi i da kora upije mleko.
Kada je kolač hladan, preliti ga karamel prelivom i ravnomerno razmazati preko celog kolača.
Seći na kocke i služiti.
Po originalnom receptu, u mleko ne ide šećer, međutim, meni kolač nije bio dovoljno sladak, tako da sam ja ovaj put dodala i 3-4 kašike šećera. Ako ne želite da dodajete šećer u mleko, možete da staviti više karamel krema, preko kolača, on će ga dodatno zasladiti.
I druga stvar, ja sam karamel krem kupila gotov, mislim da je brže i praktičnije.