Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke, pa varjačom polako izmešati smesu da se sastojci izjednače. Od ove smese ispeći tri kore.
Pleh može da bude okrugao, prečnika 26cm ili dimenzija 20 x 30 cm.
Fil:
Mutiti žumanca sa šećerom, dok ne dobije penastu formu i skroz svetlu boju.
Ovako umućena žumanca skuvati na pari. Pred kraj, dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti fil da se ohladi.
Posebno umutiti puter sa 2-3 kašike šećera u prahu. Ohlađen fil, kašiku po kašiku dodavati u puter, sve vreme muteći mikserom.
Ovim filom nafilovati celu tortu. Tortu ukrasiti po želji ili je jednostavno, odozgo posuti mlevenim orasima.
Napomene
Što se tiče fila, kuvanog na pari, možete ga umutiti u loncu za kuvanje mleka (lonac sa duplim dnom) i odmah ga u njemu i skuvati. Ako nemate taj lonac, umutite ga u nekom, malo dubljem lončiću, pa taj stavite u drugi malo veći, u koji ste prethodno sipali vodu, zatim stavite na ringlu i kuvajte. Ono što je važno da znate, file se ne kuva dugo, najbolje je, odvojiti kašiku fila na tacnu i staviti u frižider da se malo ohladi. Tako ćete najbolje videti da li je fil dovoljno gust. Čokolada se dodaje na kraju i par trenutaka meša da se čokolada istopi i fil je gotov. Ovo objašnjenje je bilo za one mlade domaćice, koje imaju strah od fila na pari. Dovoljno je da ga samo jednom skuvate i znaćete mu caku, tako da, samo napred??Poslovica za danas:-" Iskustvo je najbolji učitelj."-