U toplo mleko razmutiti kvasac i šećer i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati puter, malo soli i brašno, pa zamesiti testo. Testo treba da bude malo lepljivo.
Testo odmah podeliti na, otprilike tridesetak delova.
Svaki deo treba da bude oko 15 gr težak.
Sada svaki deo premesiti, tako da se formira lepa, mala loptica.
Papir za pečenje iseći na oblik kvadrata, dimenzija 15x15cm.
Na svako parče papira staviti po 6 loptica u krug, tako da se dobije oblik cveta, a unutrašnjost ostane prazna. Loptice zbijati jednu uz drugu, da bi mogle lepo da se slepe prilikom narastanja testa.
Isto uraditi i sa ostalim lopticama. Pokriti providnom folijom i ostaviti oko sat vremena da krofne narastu.
U odgovarajuću posudu sipati ulje i staviti da se greje. Kada je ulje zagrejano, rešetkastom kašikom spuštati krofne na ulje sa sve papirom za pečenje.
Posle par trenutaka prženja, papir će se sam odvojiti od krofni, pa ga rukom izvucite iz posude i bacite.
Kada su ispržene sa jedne strane, krofne okrenuti rešetkastom kašikom na drugu stranu i pržiti dok ne porumene. Pržene krofne vaditi na ubrus, da se ocede od viška ulja.
Zatim ih pospite prah šećerom i poslužite dok su još tople.
Možete ih, takođe, premazati čokoladom ili nekom drugom glazurom i ukrasiti po želji.