Umutiti penasto jaja i šećer. Dodati ostale sastojke pa umutiti lepu, glatku smesu.
Aparat za galete ili bakin kolač zagrejati. Kada je zagrejan, podmazati ga uljem sa obe strane pa na donju ploču sipati kutlaču smese.
Poklopiti gornjom pločom i peći. Potrebno ja da galete porumene sa obe strane.
Vaditi na tanjir i ređati jednu preko druge.
Poslužiti tople ili hladne, uz prilog ili same.
Potpuno je svejedno.
Napomene
Galete su jedan od najomiljenijih kolača kod nas, i to još od davnina. Sećam se da smo u selu imali presu za galete, koja se stavlja na šporet "smederevac"...skine se okrugla ploča sa šporeta, pa se stavi presa. Kada se zagreje, stavi se testo i peče, samo što se ova presa morala s'vremena na vreme okretati i imala je oblik pravougaonika. Ovo je bilo objašnjenje za sve mlade domaćice, čije bake nisu toliko stare kao što su naše bile?Poslovica za danas:-" U osamdesetoj, čovek zna sve. Ali, treba toga da se seti."-