U mlako mleko umešati šećer i kvasac, i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodati ostale sastojke, umesiti lepo, glatko testo i ostaviti sat vremena, da testo naraste i duplira se.
Za to vreme skuvati puding sa mlekom, šećerom i vanilom, pa kada je puding kuvan, dodati puter i sve zajedno izmešati da se dobije lep krem. Ostaviti fil da se ohladi.
Kada je testo naraslo, praviti trake oko 2 cm debljine i 20 cm dužine. Svaku traku presaviti na pola pa umotati u pletenicu. Od ove količine izađe otprilike 18 pletenica.
Pletenice poređati u pleh, premazati umućenim jajetom (nije obavezno) i peći oko 15 minuta na 200*C.
Kada se pletenice ohlade, oštrim nožem ih preseći na pola, nafilovati ohlađenim filom, staviti sveže voće po želji, preklopiti gornjim delom pletenice i posuti prah šećerom.