U šerpi na laganoj vatri, istopiti puter. Dodati brašno, pa žicom mešati dok se ne sjedine brašno i puter. Pustiti malo da se sve zajedno proprži, par trenutaka samo, pa polako dodavati mleko i sve vreme mešati žicom. Na kraju posoliti i skuvati do kraja. Kada sos počne da vri, pustiti ga par trenutaka da krčka i skinuti sa ringle. Sos odmah poklopiti da se ne bi uhvatila korica.
U veću šerpu sipati vodu, posoliti i staviti da vri. Kada voda provri, ubaciti testo da se skuva. Potrebno je samo nekoliko trenutaka u kipućoj vodi da se kore skuvaju. Kada isplivaju na površinu, vaditi rešetkastom kašikom na krpu ili papir za pečenje.
Lazanje slagati na sledeći način: U posudu sipati malo bešamel sosa, da pokrije dno. Preko toga složiti skuvane kore, pa ih upakovati da lepo pokriju dno posude. Preko kora sipati oko dve kutlače sosa sa mesom, pa rasporediti preko kora. Ponovo sipati bešamel sos, takođe dve kutlače otprilike, pa razmazati polako preko cele površine. Pa opet ispočetka: kore, sos sa mesom, bešamel sos i tako dok se sastojci ne potroše.
Lazanje na kraju pokriti korama, zaliti ostatkom bešamela i posuti rendanim kačkavaljem. Meni od ove mere, u klasičnoj veličini vatrostalne činije, izađe tri reda kora, i dovoljan je obrok za četiri osobe.
Lazanje peći oko 50 minuta na 200*C. Ispečene lazanje ostaviti oko 20 - 30 minuta da odstoje, pa iseći na kocke i poslužiti.