Umesiti testo od gore navedenih sastojaka, pokriti krpom i ostaviti da naraste.
U jednu činiju staviti omekšali puter, posoliti, dodati izrendan beli luk i italijanski začin, pa sve lepo izmešati da se sastojci sjedine. Možete dodati i malo bibera, ako volite. Što se tiče začina, ako nemate mešavinu italijanskog začina, možete dodati začine po izboru, na primer: po kašičicu origana, ruzmarina, bosiljka ili šta vam već padne na pamet i šta se nađe u kuhinji, a i meru začina, takođe možete da korigujete, sve prema vašem ukusu.
Kada je testo naraslo, izručiti ga na pobrašnjen sto, rasklagijati u oblik pravougaonika, premazati ga mešavinom putera i začina, posuti parmezanom i iseći na četiri dela, tako da se dobiju četiri trake.
Od isečenih traka treba napraviti harmoniku. Prvo jedan kraj, dužine otprilike 10 cm, preklopiti preko trake.
Sada podvući ruku ispod preklopljenog dela, pa ga u istoj širini prebaciti na sledećih 10 cm trake.
-
Opet podvući ruku ispod presavijenog dela, pa prebaciti dalje na traku.
Tako uraditi do kraja trake da se dobije harmonika.
Ovako ispresavijanu traku okrenuti na stranu i staviti u pleh. Voditi računa da, deo trake koji je premazan puterom bude na gore, kada se stavi u pleh.
Isto uraditi sa ostalim trakama i složiti ih u pleh.
Kada je slaganje završeno, uključiti rernu, a testo pokriti krpom i ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje.
Hleb peći na 180*C oko 50 minuta.
Kada je hleb ispečen, izvaditi ga iz pleha i ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti dok je još topao.