Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih dobro umutiti sa šećerom. Zatim dodati žumanca i još malo izmiksati. Na kraju dodati ostale sastojke i izmešati polako varjačom ili nekom špatulom.
Smesu izručiti u podmazan, okrugli pleh na rasklapanje. Peći na 200*C. Povremeno čačkalicom proveriti, da li je kora pečena. Pečenu koru ostaviti u plehu.
Fil:
U šerpi istopiti puter i čokoladu. Kada je istopljeno, dodati slatku pavlaku i vanilin šećer, pa zagrevati skoro do vrenja. Skloniti sa ringle i ostaviti desetak minuta da se prohladi i preliti preko kore u plehu.
Tortu ostaviti da se prirodno ohladi pa odložiti u frižider do služenja.
Pre služenja, rasklopiti pleh i skinuti, pa tortu prebaciti na tacnu.
Tortu iseći i poslužiti.
Napomene
Ja sam ovaj put, za tortu koristila malu modlu u obliku srca. Inače, obično koristim okrugli pleh, prečnika 24 cm, u tom slučaju, torta bude samo malo tanja, ali ukus ostaje nepromenjen. Tortica je slatka i "na oko", i ukusna na jeziku, brzo se napravi, blagog je ukusa i nije previše slatka...možete je poslužti sa šlagom, sa voćem ili jednostavno bez ičega. Odluku prepuštam vama?Poslovica za danas:-" Ljudi koji ne mogu vladati svojim srcem, još manje mogu vladati svojim jezikom."-