Penasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao i sve još jednom izmiksati.
Umućenu smesu izručiti u podmazan pleh i peći na 200*C.
Ispečenu koru, vruću preliti hladnim čokoladnim mlekom i ostaviti da se kora ohladi i upije mleko.
Fil:
Dok se kora ohladi, napraviti fil.
U jednu posudu izručiti kiselu pavlaku i šećer u prahu i izmešati kašikom ili žicom. Ostaviti sa strane.
Posebno, mikserom umutiti slatku pavlaku.
U umućenu slatku pavlaku, dodati mešavinu šećera i kisele pavlake, pa ponovo izmiksati da se sastojci sjedine.
Na kraju dodati plazmu i dobro izmešati.
Ovako spremljen fil, izručiti preko kore i poravnati.
Na kraju umutiti šlag i premazati ceo kolač.
Ostaviti u frižider da se ohladi. Hladan kolač seći na kocke i služiti.
Napomene
Još nisam naišla na kolač sa plazmom a da nije bio, ništa manje nego preukusan. Evo recepta za još jedan takav kolač. Ukusan, sočan, izdašan, brzo se napravi, još brže pojede..i šta ćete više. Svi zadovoljni i sretni.Poslovica za danas:-" Pre nego što krenete tražiti sreću, proverite, možda ste već sretni."-