Umutiti žumanca sa šećerom i malo mleka odvojenog od pola litre. Dodati brašno pa dobro izmiksati da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati, pa kada provri, dodati umućenu smesu i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi.
Kora:
Umutiti dobro belanca, dodati šećer pa takođe dobro umutiti u čvrst sneg. Na kraju dodati brašno i varjačom polako izmešati.
Podmazati pleh dimenzija 20 x 30 cm. Umućena belanca sipati u pleh. Koru peći oko pola sata na 180*C. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti puter sa 3-4 kašike prah šećera. U to dodati ohlađen fil, pa sve dobro izmiksati u lep kremast fil.
Ugrejati mleko sa šećerom i preliti prohlađenu koru. Ostaviti pola sata da odstoji, da kora upije mleko.
Kada se kora natopila, preko nje izručiti fil i ravnomerno rasporediti preko kore.
Umutiti šlag pa namazati preko kolača.
Kolač ostaviti u frižider da se ohladi. Seći na kocke i služiti.
Napomene
Kaže meni moja Mara: "Olga, ovo moraš da probaš" i pošalje mi recept...hm? ajde da probam. Napravim ga danas za Vaskrs. Sada ja vama kažem: " Ovo morate da probate" Kolač je jednostavno predobar, ukusan i sočan, a može da parira svakoj torti. Hvala Marice??Poslovica za danas:-" Ko ne čini ništa za druge, ne čini ništa ni za sebe."-