Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa kašikom šećera. Ostaviti 10 minuta da kvasac krene.
U mlaku vodu sipati nadošli kvasac, dodati ulje, so i brašno, pa zamesiti testo.
Pokriti vanglicu krpom i ostaviti oko pola sata da testo nadođe.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na 20 loptica.
Rastopiti margarin pa četkicom podmazati tepsiju.
Svaku lopticu malo premesiti, stavljati u tepsiju i svaku premazati istopljenim margarinom.
Složiti sve loptice od testa u tepsiju, dimenzija 28 cm, ostatak margarina preliti preko testa i razmazati četkicom.
Posuti malo susamom ali ne previše.
Ostaviti testo da još jednom naraste, taman dok se rerna zagreje. Ružu peći oko 40 minuta na 200*C.
Pečenu ružu izvaditi iz tepsije, umotati u krpu i ostaviti da se malo prohladi i ruža je spremna za jelo.
Najlepša je kad se jede topla.