Go Back

Domaći hleb

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Hleb
Kuhinja: Srpska
Keyword: Hleb, testo, domaći, kvasac

Sastojci

  • 500 gr brašna mekog
  • 1/2 kockice kvasca
  • 300 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli

Uputstvo

  • Umesiti lepo glatko testo, od gore navedenih sastojaka.
  • Pokriti krpom i ostaviti oko sat vremena da naraste.
  • Na sto ili na radnu ploču, posuti malo brašna.
  • Testo izručiti na pobrašnjenu površinu, premesiti pa prebaciti u podmazan pleh ili kalup.
  • Ostaviti da odstoji dok se rerna zagreva na 220*C.
  • U zagrejanu rernu ubaciti hleb, temperaturu smanjiti na 190*C i peći oko 40 minuta.
  • Ispečen hleb istresti iz kalupa na čistu krpu, uviti i ostaviti da se prohladi.

Napomene

Od čega kuća najlepše zamiriše? Pa od domaćeg, tek ispečenog hleba, naravno. A još kada ga poslužite uz domaći sir i kajmak.. ili na primer uz čorbast pasulj..hm nisam sigurna da mogu da se odlučim.
Poslovica za danas:
-" Ne doneti odluku je najgora odluka. Odgoditi odluku je valjana odluka."-