Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, umutiti da se smesa izjednači.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i varjačom polako izmešati smesu.
Umućenu smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i ispeći patišpanj.
Pečenu koru, tj. patišpanj, kada se ispeče, ostaviti u plehu.
Fil:
U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da provri. Dodati maline i kuvati par minuta.
Posebno razmutiti prašak za puding sa malo vode pa dodati u kuvane maline i pustiti da se skuva do kraja.
Vruć fil preliti preko kore i ostaviti da se skroz ohladi.
Na kraju umutiti šlag i razmazati preko kolača.
Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je jedan veoma lep i osvežavajući kolač, lagane teksture, divnih boja, ne previše sladak, jednostavan i brz za pravljenje, privlačnog izgleda...ma jednom rečju, kolač je sjajan i ništa manje od toga.Poslovica za danas:-" Kada bi žene imale krila, nijedna ptica ne bi tako visoko letela."-