Umutiti žumanca, šećer, brašno i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da vri. Kada provri, sipati smesu od žumanaca i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati puter i vanilu i izmiksati.
Od izmerene dve čaše kokosa, odvojiti jednu šaku i ostaviti sa strane, a ostatak kokosa dodati u fil pa sve još jednom izmiksati.
U pleh dimenzija 24 x 34 cm, na dno poređati keks, preko izručiti 1/3 fila i razmazati preko keksa.
Poređati drugi red keksa pa opet 1/3 fila i razmazati.
Na kraju još jedan red keksa i zadnja trećina fila, pa ga lepo razmazati i poravnati preko keksa.
Jednu šaku odvojenog kokosa sipati u tiganj i malo prepeći na ringli. Treba samo da dobije braonkastu boju i da pusti miris.
Ohlađenim prepečenim kokosom posuti kolač i ostaviti da odstoji 2-3h.
Seći na kocke i poslužiti.