Meso oprati i staviti u jedan veći lonac od, otprilike 8-10 litara.
Lonac naliti vodom. Paziti da se ne prepuni jer može da kipi tokom kuvanja.
Crni luk iseći na kolutove i prepeći na ringli sa obe strane pa ubaciti u lonac.
Dodati biber u zrnu, lorber i šargarepu.
Pihtije kuvati polupoklopljene, na tihoj vatri nekoliko sati. Kuvane su, kada meso počne da se raspada i odvaja od kostiju.
Važno je da se u toku kuvanja, ni slučajno ne dosipa voda. Na početku lonac napuniti vodom 3-4 rpsta do vrha i kuvati.
Kada je meso skuvano, rešetkastom kašikom izvaditi u neku tepsiju i ostaviti da se malo ohladi, da bi moglo da se očisti od kostiju.
Pihtije (skuvanu vodu od mesa) procediti, skinuti kašikom masnoću sa vrha, posoliti i staviti na tiho da polako vri do nalivanja.
Meso očistiti od kostiju i staviti u jednu vanglicu. Kaiševe kože takođe ubaciti u vanglicu, kao i kožu sa glave. Paziti da se sve odvoji od masnoće, da pihtije ne bi bile premasne.
Beli luk očistiti, iseckati na sitno i ubaciti u očišćeno meso. Posoliti, dodati mleveni biber i začin pa sve rukom dobro izgnježditi.
Pihtije možete razlivati u tanjire ili neke tepsije, tj. plehove.
Ako razlivate u tanjir, u njega stavite 2 kašike smese od mesa, a ako je u pitanju tepsija, onda stavite 4-5 kašika smese. Sada kutlačom sipajte vruće pihtije, prvo 2-3 kutlače pa promešajte da se meso rasporedi svugde, zatim nalijte do vrha tanjira ili tepsije i opet kašikom izmešajte da se izjednače meso i pihtije.
Ovako nalivene tepsije ili tanjire, ostavite preko noći na hladnom mestu da se ohlade i stegnu.
Sutradan pihtije iseći na kocke i poslužiti.