Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i još jednom dobro izmiksati.
Smesu izručiti u podmazan pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći oko 15-20 minuta na 200*C
Dok se kora peče, skuvati sirup od šećera i vode. Sirup ne treba da bude gust, kada počne da vri, kuvati par trenutaka i gotov je.
Pečenu koru preliti sirupom i ostaviti da se kora natopi dok se fil skuva.
Fil:
Od litar mleka odvojiti 200 ml a ostatak staviti da provri. U odvojeno mleko sipati šećer, gustin i brašno i dobro umutiti da nema grudvica. Kada je mleko provrilo, u njega sipati umućenu smesu i mešati da vri par minuta, dok se fil ne zgusne.
U vruć fil dodati puter i dobro umutiti mikserom. Gotov fil odmah sipati preko kore i ravnomerno razmazati.
U šerpici istopiti čokoladu i ulje pa ovom glazurom preliti kolač.
Kolač ostaviti da se skroz ohladi pa staviti u frižider.
Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ako ste starija domaćica, mlađi vas uglavnom pitaju za recept, kako se pravi neki kolač ili neko jelo. Međutim, dešava se i ovakva situacija: kolač koji ste vi nebrojeno puta napravili po svom receptu, vaš učenik (ma ko to bio) servira vam isti taj kolač, ali po svom receptu a vi morate priznati da je savršen i da je lepši od vašeg. Ovim receptom je učenik prevazišao učitelja. Osećam se motivisano.Poslovica za danas:-" Kada podučavamo druge, učimo i sami."-