Mutiti žumanca sa šećerom dok ne dobiju svetlu boju. Dodati puter i mutiti mikserom dok se smesa ne ujednači.
Čokoladu narendati, mak samleti pa sve zajedno dodati u žumanca i dobro izmiksati.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa kašiku po kašiku dodavati u prethodno umućenu smesu i sve zajedno mešati varjačom polako da belanaca ne splasnu.
Okruglu tepsiju prečnika 26 cm, podmazati ili obložiti pek papirom, sipati umućenu smesu i staviti odmah u rernu zagrejanu na 180*C.
Kada je torta ispečena, izvaditi, premazati tankim slojem džema od kajsija i vratiti u isključenu rernu par minuta, da se još malo prosuši.
Čokoladu i šećer u prahu istopiti na ulju, pa ovom glazurom preliti tortu.
Po originalnom receptu, u koru ide i jedna mala šoljica ruma, pa ko voli može da doda. Ja lično ne volim išta što bi mi poremetilo ukus maka, te ga zato i ne stavljam.