Luk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati meso pa ispržiti zajedno sa lukom. Na kraju posoliti, dodati začin i biber i sve izmešati.
U podmazan pleh staviti jednu koru ravno a na nju staviti drugu koru i malo je nabrati.
Fil podeliti na tri dela. Jedan deo rasporediti preko druge kore. Ređati redom kore i svaku nabrati. Fil rasporediti na još dva mesta, negde na sredini pleha i pri vrhu.
Poslednju koru opet staviti ravno a krajeve kore malo zavući sa strane pleha.
Pitu iseći oštrim nožem na kocke željene veličine.
Puter istopiti na laganoj vatri pa preliti preko pite.
Na kraju, umutiti jaja, dodati kiselu vodu, prašak za pecivo, so, biber i začin. Sve izmešati i ovom mešavinom preliti pitu. Ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje.
Rernu zagrejati na 200*C, ubaciti pitu i peći oko 40 minuta.
Na jedno pakovanje kora ja uvek stavljam samo 300 gr mlevenog mesa. Mislim da je sasvim dovoljno, jer ako se stavi više, pita hoće da "šljone" tj. da splasne kada se izvadi iz rerne, a prilikom jela, meso ispada iz nje.