U šerpicu sipati šećer, puter, čokoladu i vodu i staviti na tihu vatru da se istopi.
Za to vreme umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa sve još jednom izmiksati.
Kada se smesa u šerpici istopi, dodati umućena jaja i uz stalno mešanje, kuvati još par minuta. Ostaviti sa strane da se malo ohladi pa u frižider da se potpuno ohladi i stegne.
Najbolje je ovaj fil napraviti dan ranije a sutradan filovati.
Kada je fil potpuno ohlađen, dobor ga umutiti mikserom. Fil bude za nijansu ređi, ali kada se umuti mikserom, dobije gustu i kremastu teksturu.
Od oblande odvojiti sve poluloptice, svaku napuniti filom, u sredinu staviti ceo lešnik i spajati po dve u kuglicu.
Istopiti čokoladu sa uljem, svaku kuglicu umočiti u čokoladu i uvaljati u krupno mleven lešnik.
Ovako glazirane kuglice stavljati u korpice pa u frižider da se glazura stegne.