Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i umutiti da se sjedine. Od ove smese ispeći tri kore u plehu dimenzija 20 x 30 cm.
Ja pečem jednu koru u velikom plehu od rerne i jednu u manjem plehu, malo se uštedi na vremenu. U tom slučaju, 2/3 smese izručiti u veliki pleh, a 1/3 u manji, pa peći. Dok su još vruće kore, vaditi čepom od flaše kolutiće. Ukoliko želite malo veće kolače, kolutiće vaditi čašicom za rakiju.
Fil:
Razmutiti brašno u malo odvojenog mleka od pola litre a ostatak staviti da se kuva. Kada mleko provri, dodati umućenu smesu i skuvati cicvaru. Kuvati otprilike 2-3 minuta da vri, uz stalno mešanje.
Posebno umutiti puter i prah šećer. U to dodati ohlađenu cicvaru i dobro umutiti mikserom.
Filovati na sledeći način: po dva kolutića spajati između filom. Takođe filom namazati okolo celog kolača pa taj namazani deo uvaljati u kokos.
Kada su svi kolači ovako nafilovani, svaki od njih premazati glazurom od čokolade preko gornje kore, kao na slici.
Napomene
Za Ruske kape ili šubare, potrebno je malo više vremena i strpljenja, ali vrede svakog odvojenog minuta vašeg vremena. Jednostavno rečeno "harmonija ukusa u vašim ustima." Poslovica za danas:-" Čizma glavu čuva a šubara je krasi."-