Ruske kape

Ruske kape

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Kolač, ruske, kape, kokos, šubare

Sastojci

Kora:

  • 8 celih jaja
  • 400 gr šećera
  • 8 kašika vode
  • 2 kašike kakaoa
  • 250 gr brašna mekog
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 250 gr putera ili margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • 150 gr kokosa za uvaljivane
  • 100 gr čokolade za glazuru

Uputstvo

Kore:

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i umutiti da se sjedine. Od ove smese ispeći tri kore u plehu dimenzija 20 x 30 cm.
  • Ja pečem jednu koru u velikom plehu od rerne i jednu u manjem plehu, malo se uštedi na vremenu. U tom slučaju, 2/3 smese izručiti u veliki pleh, a 1/3 u manji, pa peći. Dok su još vruće kore, vaditi čepom od flaše kolutiće. Ukoliko želite malo veće kolače, kolutiće vaditi čašicom za rakiju.

Fil:

  • Razmutiti brašno u malo odvojenog mleka od pola litre a ostatak staviti da se kuva. Kada mleko provri, dodati umućenu smesu i skuvati cicvaru. Kuvati otprilike 2-3 minuta da vri, uz stalno mešanje.
  • Posebno umutiti puter i prah šećer. U to dodati ohlađenu cicvaru i dobro umutiti mikserom.
  • Filovati na sledeći način: po dva kolutića spajati između filom. Takođe filom namazati okolo celog kolača pa taj namazani deo uvaljati u kokos.
  • Kada su svi kolači ovako nafilovani, svaki od njih premazati glazurom od čokolade preko gornje kore, kao na slici.

Napomene

Za Ruske kape ili šubare, potrebno je malo više vremena i strpljenja, ali vrede svakog odvojenog minuta vašeg vremena. Jednostavno rečeno „harmonija ukusa u vašim ustima.“ 
Poslovica za danas:
-“ Čizma glavu čuva a šubara je krasi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.