Limun dobro oprati, obrisati, izrendati koricu i iscediti sok od oba limuna.
Penasto umutiti puter i šećer. Dodati prstohvat soli i izrendanu koricu od oba limuna i izmiksati. Dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, sve dobro izmešati i izručiti u kalup dimenzija 10 x 30 cm.
Peći oko 50 minuta na 180*C. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.
Sok od dva limuna izmešajte sa šećerom u prahu dok se šećer ne istopi. Ovom mešavinom preliti vruć kolač i ostaviti u kalupu da se malo ohladi
Umutiti dve kašike tople vode sa šećerom u prahu.
Ohlađen kolač prevrnuti na plato i preliti glazurom. Seći na šnite i poslužiti.
Napomene
Jedna predivna i osvežavajuća poslastica koja mi nekako najviše prija u prolećne i letnje dane, i to, upravo uz hladnu limunadu. Pa drage moje, pozovite komšinice na druženje uz ovaj prelep kolač i neizostavnu kaficu.Poslovica za danas:-" Ako ti život da limun a ti napravi limunadu."-