Krompir skuvati, ostaviti da se malo ohladi i ispasirati. Dodati ostale sastojke i sve dobro umesiti rukom. Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se smesa ohladi.
Kada se smesa ohladila, uzimati kašikom deo smese i praviti oblik ćevapa, ali da budu malo deblji. Svaki ćevap uvaljati u brašno.
Spremiti u jedan tanjir prezle, a u drugi tanjir umućena jaja za pohovanje. U tiganj sipati ulje i uključiti ringlu na srednju temperaturu.
Ćevape umakati u jaja pa u prezle i spuštati na zagrejano ulje, pa pržiti sa svih strana. Ispržene ćevape vaditi na ubrus, kako bi se pokupio višak ulja.
Poslužiti ćevape uz pire ili prženi krompir, uz dodatak nekog sosa po ukusu.
Napomene
Ovo je drugi recept na mom sajtu za argentinske ćevape i oba su odlična. Recepti se malo razlikuju, vi pogledajte oba, pa odlučite koji vam se čini bolji ili lakši. Ukus ćevapa je savršen kod oba recepta.Poslovica za danas:-"Ne treba se plašiti starenja, već toga da ne ostariš, a da sve ne ostvariš."-