Argentinski ćevapi

Argentinski ćevapi

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: cevapi, mleveno, meso, rucak, vecera,

Sastojci

  • 500 gr mlevenog mesa po izboru
  • 500 gr kuvanog krompira
  • 2 cela jajeta
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 kašike prezli
  • so, biber, začin c

Ostalo:

  • 2 cela jajeta
  • 100 gr prezli
  • ulje za prženje

Uputstvo

  • Krompir skuvati, ostaviti da se malo ohladi i ispasirati. Dodati ostale sastojke i sve dobro umesiti rukom. Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se smesa ohladi.
  • Kada se smesa ohladila, uzimati kašikom deo smese i praviti oblik ćevapa, ali da budu malo deblji. Svaki ćevap uvaljati u brašno.
  • Spremiti u jedan tanjir prezle, a u drugi tanjir umućena jaja za pohovanje. U tiganj sipati ulje i uključiti ringlu na srednju temperaturu.
  • Ćevape umakati u jaja pa u prezle i spuštati na zagrejano ulje, pa pržiti sa svih strana. Ispržene ćevape vaditi na ubrus, kako bi se pokupio višak ulja.
  • Poslužiti ćevape uz pire ili prženi krompir, uz dodatak nekog sosa po ukusu.

Napomene

Ovo je drugi recept na mom sajtu za argentinske ćevape i oba su odlična. Recepti se malo razlikuju, vi pogledajte oba, pa odlučite koji vam se čini bolji ili lakši. Ukus ćevapa je savršen kod oba recepta.
Poslovica za danas:
-„Ne treba se plašiti starenja, već toga da ne ostariš, a da sve ne ostvariš.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here