Argentinski ćevapi
Sastojci
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 500 gr kuvanog krompira
- 2 cela jajeta
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašike prezli
- so, biber, začin c
Ostalo:
- 2 cela jajeta
- 100 gr prezli
- ulje za prženje
Uputstvo
- Krompir skuvati, ostaviti da se malo ohladi i ispasirati. Dodati ostale sastojke i sve dobro umesiti rukom. Pokriti folijom i ostaviti u frižider da se smesa ohladi.
- Kada se smesa ohladila, uzimati kašikom deo smese i praviti oblik ćevapa, ali da budu malo deblji. Svaki ćevap uvaljati u brašno.
- Spremiti u jedan tanjir prezle, a u drugi tanjir umućena jaja za pohovanje. U tiganj sipati ulje i uključiti ringlu na srednju temperaturu.
- Ćevape umakati u jaja pa u prezle i spuštati na zagrejano ulje, pa pržiti sa svih strana. Ispržene ćevape vaditi na ubrus, kako bi se pokupio višak ulja.
- Poslužiti ćevape uz pire ili prženi krompir, uz dodatak nekog sosa po ukusu.
Napomene
Ovo je drugi recept na mom sajtu za argentinske ćevape i oba su odlična. Recepti se malo razlikuju, vi pogledajte oba, pa odlučite koji vam se čini bolji ili lakši. Ukus ćevapa je savršen kod oba recepta.
Poslovica za danas:
-„Ne treba se plašiti starenja, već toga da ne ostariš, a da sve ne ostvariš.“-
Lajkujte nas: