Od gore navedenih sastojaka ispeći dve kore. Najbolje je svaku koru umutiti posebno, znači umutiti 2 jajeta, 12 kašika šećera, 12 kašika mleka, 13 kašika brašna, 2 kašike kakaa i jedan prašak za pecivo i ispeći. Dok se ova kora ispeče, umutiti drugu koru. Kore je najbolje peći u šerpi, otuda i naziv za tortu.
Kada su gotove obe kore, spremiti fil.
U šerpu staviti mleko, šećer, čokoladu i puter da provri i da se sastojci istope. Sada skinuti sa ringle i dodati mlevene orahe, izmešati i fil je gotov.
Tortu slagati u šerpu u kojoj su se pekle kore. Na dno sipati malo vrućeg fila, staviti jednu koru, preko sipati pola fila, staviti drugu koru pa izručiti ostatak fila.
Ovako spremljenu tortu ostaviti u frižider da prenoći. Sutradan prevrnuti na tacnu za tortu i ukrasiti šlagom a možete je preliti glazurom od čokolade.
Fil je potupno tečan kada se spremi, zato je potrebno da se kore peku i da se torta slaže u neki dublji sud, odnosno šerpu, a to nikako ne sme da bude kalup na rasklapanje da fil ne bi iscureo.