Umutiti gore navedene sastojke za koru pa od te smese ispeći jednu veliku i jednu malu koru.
Veću koru ostaviti celu a manju izdrobiti kad se ohladi i ostaviti za fil.
Fil:
Staviti vodu i šećer da provri. Ostaviti da se ohladi.
Pomorandžu ubaciti u secka ili blender pa usitniti sa sve korom.
Kada se sirup malo prohladio u njega ubaciti izmiksanu pomorandžu, džem od kajsije, dve kašike ulja i izmrvljenu manju koru i sve zajedno, dobro umutiti mikserom.
Ovako spremljen fil sipati preko kore i poravnati.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi i stegne pa poslužiti.
Napomene
Jafa kolač ili jafa keks je jedan od omiljenih kolača u svakoj kući. Prelepog ukusa, sočan, mekan a pomorandža mu daje poseban ukus. Vrlo se lako napravi pa zato drage moje hajde na posao.Poslovica za danas:-" U nevolji ne treba plakati nego leka tražiti."-