Tikvice oljuštiti, preseći na pola pa iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da puste vodu.
Umutiti 2 cela jajeta, 100 ml mleka, čašu vode i brašna da se dobije testo gušće za palačinke.
Tikvice ocediti, umakati u smesu za palačinke i pržiti sa obe strane na ulju.
Sada ispržiti fil za musaku na klasičan način. Izdinstati glavicu crnog luka, dodati mleveno meso, ispržiti i dodati začine (sol i mleveni biber).
Musaku slagati u vatrostalnu činiju, đuvečaru ili šerpu na sledeći način: dno obložiti pohovanim tikvicama, preko rasporediti deo fila, opet red tikvica, pa fila i završiti tikvicama.
Umutiti ostala jaja sa mlekom, posoliti, staviti kašičicu dve začina, seckani peršun ako volite i smesom preliti musaku.
Musaku peći na 200*C oko 45 minuta. Pogledajte s vremena na vreme da se ne prepeče, gotova je kad mleko ispari.
Izvadite iz rerne, ostavite dvadesetak minuta da odstoji pa postavite ručak.