U šerpicu sipati mleko, šećer, vanilu, griz i mak, i kuvati na tihoj vatri, dok smesa ne postane gusta, sve vreme mešajući žicom ili varjačom.
Dodati puter i nastaviti sa mešanjem, da se puter potpuno istopi.
Skloniti sa vatre, dodati mlevenu plazmu i dobro izmešati. Smesu zatim prebaciti u pleh dimenzija 20 x 30 cm ili za nijansu manji.
Slatku pavlaku zagrejati i paziti da ne provri. Dodati šećer i čokoladu i mešati da se čokolada istopi. Ganaš preliti preko kolača i ostaviti da se ohladi i ganaš stegne. Najbolje preko noći.
Kolač možete ukrasiti istopljenom belom čokoladom ili listićima badema.
Napomene
Ovo je vec drugi recept za plazma mak kolač, koji spremam. Prvi put sam pravila u okruglom obliku i sa belom čokoladom preko, ali moram priznati da mi je za nijansu lepši ovaj sa crnim ganašom. Uglavnom, svi koji su ga probali, tražili su mi recept. Poslovica za danas:-"Bez zbora nema dogovora."-