Plazma mak kolač

Plazma mak kolač

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: plazma, mak, ganaš, cokolada, brz,

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 200 gr šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 gr mlevenog maka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 gr putera ili margarina
  • 300 gr mlevene plazme

Ganaš:

  • 150 gr čoklade za kuvanje
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera

Uputstvo

  • U šerpicu sipati mleko, šećer, vanilu, griz i mak, i kuvati na tihoj vatri, dok smesa ne postane gusta, sve vreme mešajući žicom ili varjačom.
  • Dodati puter i nastaviti sa mešanjem, da se puter potpuno istopi.
  • Skloniti sa vatre, dodati mlevenu plazmu i dobro izmešati. Smesu zatim prebaciti u pleh dimenzija 20 x 30 cm ili za nijansu manji.
  • Slatku pavlaku zagrejati i paziti da ne provri. Dodati šećer i čokoladu i mešati da se čokolada istopi. Ganaš preliti preko kolača i ostaviti da se ohladi i ganaš stegne. Najbolje preko noći.
  • Kolač možete ukrasiti istopljenom belom čokoladom ili listićima badema.

Napomene

Ovo je vec drugi recept za plazma mak kolač, koji spremam. Prvi put sam pravila u okruglom obliku i sa belom čokoladom preko, ali moram priznati da mi je za nijansu lepši ovaj sa crnim ganašom. Uglavnom, svi koji su ga probali, tražili su mi recept. 
Poslovica za danas:
-„Bez zbora nema dogovora.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here