Mutiti mast i šećer, dok se šećer ne istopi i smesa ne postane potpuno bela.
Dodati ostale sastojke, osim brašna i još jednom sve dobro umutiti. Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
Na vodenicu za meso staviti nastavak za keks, puniti vodenicu testom i formirati oblik i dužinu keksa, okretanjem ručice.
Keksa ređati u pleh i peći na 180*C oko 15 - 20 minuta.
Vruć keks posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Kada se keks potpuno ohladi, možete ga držati u metalnoj ili kartonskoj kutiji više dana.
Napomene
Ovo je keks svačijeg detinjstva i uvek nas vrati u to najlepše ljudsko doba. Nije važno da li ga je pravila naša majka ili neka komšinica, uvek je mirisao na daleko, a ukus je neponovljiv.Poslovica za danas:-"Uzalud je grad za dinar, kad dinara nema."-