Domaći keks na mašinu

Domaći keks na mašinu

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: keks,na vodenicu,domaći, mast,

Sastojci

  • 250 gr masti
  • 250 gr šećera
  • 3 cela jajeta
  • 2 kesice vanile
  • 1 kesica praška za pecivo
  • oko 800 gr brašna
  • izrendana korica jednog limuna

Uputstvo

  • Mutiti mast i šećer, dok se šećer ne istopi i smesa ne postane potpuno bela.
  • Dodati ostale sastojke, osim brašna i još jednom sve dobro umutiti. Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti fino, glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
  • Na vodenicu za meso staviti nastavak za keks, puniti vodenicu testom i formirati oblik i dužinu keksa, okretanjem ručice.
  • Keksa ređati u pleh i peći na 180*C oko 15 – 20 minuta.
  • Vruć keks posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
  • Kada se keks potpuno ohladi, možete ga držati u metalnoj ili kartonskoj kutiji više dana.

Napomene

Ovo je keks svačijeg detinjstva i uvek nas vrati u to najlepše ljudsko doba. Nije važno da li ga je pravila naša majka ili neka komšinica, uvek je mirisao na daleko, a ukus je neponovljiv.
Poslovica za danas:
-„Uzalud je grad za dinar, kad dinara nema.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here