Prvo skuvati sirup za koru. U šerpicu sipati 2 šolje vode, jednu ipo šolju šećera i vanilu i pustiti da provri. Skloniti sa strane i ostaviti dok se kora ispeče.
Umutiti dobro jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke pa još jednom sve izmiksati. Smesu preručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći na 180*C oko pola sata.
Ispečen kolač preliti odmah sirupom koji smo ranije skuvali.
U šerpu sipati litar mleka. Dodati šećer, vanilu i gustin i kuvati na tihoj vatri, sve vreme mešajući. Kada je fil skuvan, sipati jednu kesicu šlaga i dobro umutiti mikserom. Fil odmah sipati preko kore i ravnomerno rasporediti, pa preko fila posuti kokosom.
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi i stegne. Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Recept za ovaj Kiparski kolač nađoh na jednom turskom sajtu, što nije nikakvo čudo, s obzirom na to, da sam obožavalac svih turskih slatkiša. Tako se i ovaj nađe na mom blogu, a to koliko me oduševio, neću ni da pričam. Napravite ga i otkrijte zašto je moje oduševljenje toliko veliko.Poslovica za danas:-" Bežao od vaške, pa pao medvedu u ruke."-