200grkačkavalja, svežeg sira ili fetepo vašem izboru
1celojaje za premazivanje
malo susama
Uputstvo
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i pustiti desetak minuta da odstoji, kako bi se kvasac aktivirao.
Dodati zatim ostale sastojke i umesiti fino glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, da testo naraste i duplira se.
Testo malo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo rasklagijati u krug, što tanje, pa krug podeliti na 16 jednakih delova. Na svaki deo staviti po parče kačkavalja ili nekog drugog sira i uvijati kiflice.
Kiflice ređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći na 200*C oko 20 minuta.
Napomene
Bliži se jesen i hladnije vreme, pa bi valjalo na vreme proveriti ispravnost rerne. Ja sam moju upravo proverila, radi kao sat i spremno čeka zimu.Poslovica za danas:-"Život nije samo imati dobre karte, već dobro odigrati i kada su loše."